Butikosné-autó öt Porsche áráért

2012.05.10. 16:55

Dubaiban láthatta először a közönség élőben, mire képes a Juke-R. Az arabok tátott szájjal nézhették végig, ahogy a matt fekete szörnyeteg vigyorogva körbeautózza a Ferrari 458 Italiát, a Lamborghini Gallardot valamint a Mercedes sirályszárnyas sportkocsiját.

Az árát nem publikálták sehol, mivel egyetlen darab elkészítését tervezték csak. A bemutató után érkezett megrendelések sok számjegyű összegekről szólhattak, mivel a gyár belement még néhány példány összerakásába: az első három autót a nyár végén már nyúzhatják is a megrendelők. A bemutatott prototípus is elég izmos volt, de a gyár úgy gondolta, hogy ez nem lesz elég a tulajdonosoknak ezért úgy döntött, hogy az eredeti recepthez képest kicsit több fűszert ad és a 2012-es GT-R felfrissített futóművét, valamint 545 lóerőig hergelt V6-os biturbós motorját használja fel.

A napokban hozták nyilvánosságra az összeget, amennyiért megrendelhető a brutális teljesítményű kisautó. Az ár átszámítva 132 millió forint, ennyiért már kaphatnánk egy Pagani Zonda F-et, két Lamborghini Aventadort, esetleg öt Porsche 911 GT3-ast vagy Nissan GT-R-t is.