Ferrarit festett garázsajtajára

2012.05.13. 08:24

Valóságosnak tűnő Ferrarit festett garázsának kapujára egy férfi Nagy-Britanniában, hogy legalább látszatra legyen méregdrága sportautója, ha már pénze nincs elég, hogy valódit vegyen.

A harminckét éves Chris Smart két héten át pepecselt és ecsetelt, míg elkészült az 1962-es Ferrari 250 GTO "portréjával". Garázsa most úgy néz ki, mintha tárva-nyitva állna, és a kocsi mellett egész sor kerti szerszám, létra sorakozik a falnak támasztva az élethűség kedvéért. A Ferrari mögött - mármint a valójában lecsukott garázsajtó mögött - amúgy egy BMW áll.

Smartot bizonyára sokan irigylik sportkocsija miatt, mert jó pár autós meglepetésében még le is fékez a bishopstoke-i ház előtt, több járókelő pedig fényképezi a garázst. A férfi festőművészetet tanul, művéhez vízálló festéket használt.

A szóban forgó Ferrari a világon az egyik legkeresettebb autó. Csak 39-et gyártottak belőle. Csúcssebessége 280 km/óra, motortérfogata 3 ezer köbcenti, 6,1 másodperc alatt gyorsul 100-ra. Egy példánya februárban 20 millió fontért - 7 milliárd forintért - cserélt gazdát.