Így lesz a múlté a ritka Lamborghini

2012.05.28. 10:55

Előbb összetörte, majd magára hagyta Lamborghini Balboniját egy férfi Franciaországban. Az egyik legritkább Lamborghini ezen példánya a baleset körülményei ellenére jó állapotban úszta meg a kalandot.

Egy, a Rhone-nal párhuzamosan futó úton történt, hogy a Gallardo sofőrje egy Renault Express-nek hajtott. Az autó ezután elvitt egy tűzcsapot, végül egy árokban, orral egy üvegházban állt meg. A kaotikus ütközés-sorozat után a Labmo-sofőr átszállt egy Fiat 500-asba, és lelépett a zűrzavar helyszínéről.

A történet előzményei nem ismertek, így nem tudni, miért sietett annyira, ahogy azt sem, miért hagyta magára a sérült Renault-s és a törött autóját. Mindenesetre a rendőrséggel később felvette a kapcsolatot, ahol egyelőre csak cserbenhagyással vádolják.

A ritka Gallardóból legutóbb februárban veszett oda egy. Az egyetlen Indiába került példány ennél a francia darabnál valamivel jobban összetört, de azért a most megsérült Balbonit sem lesz egyszerű helyrehozni. Szomorú látni, ahogy a felelőtlen száguldozók fogyasztják ezt, a mindössze 250 darabos kiadást.

Gallardo Valentino Balboni Edition

A Lamborghini 2009 őszén mutatta be a Gallardo Valentino Balboni nevű kiadását. A 250 darabosra limitált széria a gyár legismertebb tesztpilótája után kapta a nevét. Valentino Balboni 1968 és 2008 között dolgozott a Lamborghininél. Számítások szerint a márka összes autójának 80%-a megfordult a kezei közt, így érthető az elismerés. A limitált széria V10-es motorja 10 lóerővel gyengébb, mint a többi Gallardóé, kasztnija ellenben 50 kilogrammal könnyebb az alapváltozaténál. Sajátossága, hogy hátsókerék-hajtású, így vezetési élményben verhetetlen.
Így tereli a névadó