Hallgasson Michelisz Norbira

2012.06.14. 16:49 Módosítva: 2012.06.26. 10:16

Egyenesen a kétszeres futamgyőztes WTCC-s versenyzőtől, Michelisz Norbitól leshettük el az olajszint-ellenőrzés fortélyait. Norbi a nemrégen átadott Istenhegyi úti MOL töltőállomáson mutatta meg, mire való a nívópálca. 

 DSC00474

Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy a megfelelő motorolaj hiánya milyen károsodásokat okozhat a motorban. Az autótulajdonosok egy része talán még azt sem tudja, hogy mi az a nívópálca. Ez talán magyarázza, hogy miért hívtak egy ismert arcot, a WTCC futamgyőztes Michelisz Norbit az olajszint-ellenőrző gyorstalpalóra, hisz így néhányaknak talán eszükbe jut majd, hogy elvégezzék ezt az egyszerű feladatot.

Persze a versenyautóban is van nívópálca - futamonként ellenőrzik is, és versenyhétvégenként cserélik az olajat - de ezt a profi szerelők végzik, nem a versenyző. Norbi persze tudta, hogy kell olajszintet nézni, és meg is mutatta a fotók kedvéért.DSC00507 

Az Ibiza tökéletesen megfelelt az olajszint ellenőrzésen, így üzembiztosan állhatott tovább. Mi pedig, miután láttuk Magyarország legígéretesebb autóversenyzőjét benzinkutast játszani, alaposan megvizsgálhattuk a győztes versenygépet is. A szabadjelző azt üzeni, hogy Norbi bárkit elvisz egy körre, aki el tudja kapni.