Összetörték a világ legdrágább autóját

2012.07.10. 17:53

Versenyautó lévén több balesetet is megélt már a 3445GT alvázszámú Ferrari pályafutásának kezdetén, de az elmúlt években nagy becsben tartották. Egy kincsként őrzött autó balesete még akkor is nagy szívfájdalom, ha fénykorában mindennap megtörték.

A Le Mans Classic versenyre tartó svéd nemzeti színű 250 GTO egy agresszív francia autós áldozatává vált. A vétkes autó sofőrje lassúnak találta a GTO-t, talán ezért akarta megelőzni, vagy a veterán sportkocsi láttán elkapta a versenyszellem. Mindenesetre a két autó csúnyán összetört, de a Ferrari becsült értékét tekintve az eset nem tekinthető gazdasági totálkárnak. Az autó vezetője és tulajdonosa, Christopher Cox súlyos, felesége, valamint a francia autó három utasa könnyebb sérüléseket szenvedett, mindannyiukat kórházba szállították.

A legutóbb rekordáron eladott zöld 250 GTO nyolcmilliárd forintnak megfelelő összegért cserélt gazdát - ebből kiidulva a kék-sárga példánynak is borsos lehet az ára. Az az érzésünk, a vétkes autó biztosítójánál aligha örülnek majd a kárrendezéskor.