A fedélzeti kamerás videó lett a veszte

2012.07.15. 19:26

Rövid időn belül a második száguldozó lett a YouTube áldozata Japánban. A példák azt mutatják, hogy a fedélzeti kamera nagy veszély, ha hivalkodásra használja az ember. A szigetországban legalábbis semmiképp sem érdemes büszkélkedni az ilyen videókkal.

Néhány hónapja egy ötvenéves japán orvos száguldásáról készült videó került az internetre. A Ferrari 458 Italia-t hajtó férfi büszkesége a hatóságok figyelmét is felkeltette, és a történetnek hamar börtön lett a vége. A legújabb ilyen ítélet a héten született, egy két évvel korábbi videó miatt.

A most harmincnyolc éves Mikami Tadao narancssárga Lamborghini Gallardojával gyorshajtott két éve, melyet nemcsak rögzített, de a ferraris honfitársához hasonlóan a videót feltöltötte a világhálóra. Tadao egy Hirosima közeli alagútban 97 mérföld/órás sebességgel, azaz majd' 160-nal száguldott végig, mialatt sikerült a mellette lévő sávban, a 37 mérföld/órás határt tartó autósra ráhoznia a frászt. Az eset sokáig nem váltott ki különösebb reakciót, mígnem a videó egy nézője nemrég feljelentést tett a rendőrségen.

A lambós Tadao megúszhatta volna a mutatványt, de a videóhoz írt komment – melyben azt ecsetelte, hogy mennyire élvezte a motor hangját és a sebességet a szűk alagútban – és a videómegosztó oldalon használt regisztráció miatt könnyen ráakadtak a hatóságok. Azt nem tudni, mennyi időre marad a rácsok mögött, mindenestre számítógépét elkobozták további videókat keresve, így meglehet, újabb bizonyítékok súlyosbítják majd az ítéletet.