Kéne egy BMW egy dollárért?

2012.08.11. 12:30

Vannak ezek az aukciós portálok, ahol egy forintról, egy euróról, egy dollárról lehet indítani a licitet. Akár egy autónál is. Meg van a magyar nyelvterületen villámárnak nevezett azonnali vásárlási lehetőség. Oda kell figyelni, nehogy végzetes kombinációt kattintson be az ember.

Talán aznap már az ötödik autót töltötte fel az új-zélandi kereskedő a helyi licitálós oldalra, és belefáradt a monoton munkába - mindenesetre a szokásos egy dolláros induló ár mellé véletlenül bekattintotta a villámárat is. Nem tartott sokáig, amíg egy arra bóklászó érdeklődő leütötte az egy dolláros villámáron hirdetett BMW 320i-t, és megcsinálta az év üzletét. A 94-es BMW ugyanis egy kivételesen megkímélt példány volt, a kereskedő szerint akár 3000 (új-zélandi) dollárig is elszaladt volna, ha nem szúrja el a feltöltést.

Mike Nokes, a szerencsétlen hibát elkövető Stadium Cars autókereskedés vezetője úriember, az aukciós oldal szerződési feltételeinek megfelelően oda fogja adni az autót a szerencsés vevőnek egy dollárért. „Csak nevetni lehet rajta” - nyilatkozta a helyi újságíróknak. Persze reméli, hogy ez volt az egyetlen autó, amit egy dollárért adtak el, de továbbra is hisz a licitálós eladásban, amely egyaránt fair eladót és vásárlót feltételez.

Lehet, hogy érdemes a legközelebbi autóvásárlásunknál kilépni a Hahu-Mobile-Autoscout háromszögből, és körülnézni a TradeMe-n is?