Veszélyesek a bámészkodó autósok

2012.09.15. 12:23

A Stonehenge a legbalesetveszélyesebb műemlék Nagy-Britanniában az autósok számára: annyira elbambulnak látványától, hogy gyakran egymásba hajtanak. A vezetők merengési toplistájának második helyén az Észak angyala című hatalmas fémszobor áll Gatesheadben, a harmadik a Blackpool-torony.

A listán negyedik a skót felföld lett - általában véve -, a londoni Big Ben (a Parlament óratornya) az 5., a Windsori kastély a 6., a londoni Tower híd a 7.

Kétezer autósra terjedt ki az a felmérés, amelyen a rangsor alapul. A megkérdezett autósok 34 százaléka vallotta be, hogy volt már balesete, vagy csak hajszál híján nem, amiatt, hogy elbámészkodott. 14 százalék fékez látványosságnál, hogy több ideje legyen gyönyörködni, és általában 40 kilométer per órára veszi vissza a tempót. A felmérésből még az is kiderült, hogy egy autós átlagosan 3,74 század másodpercre vonja el tekintetét az útról és általában háromszor teszi ezt egy-egy látványosságnál, így 65 km/órás sebességet alapul véve 200 méteren át nem a vezetésre figyel.

A Stonehenge 26 százalékos "sikerhányaddal" került a lista élére, a 2. és 3. helyezettek 18 és 12 százalékot kaptak. A felmérést végző biztosító adatai szerint az elbambulási karambolok során keletkező átlagkár 414 font (150 ezer forint).

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.