Jaguart és BMW-t zúzott a felborult daru

2012.11.04. 11:07

Egy autókereskedés két luxusautóját zúzta össze egy hatvantonnás daru a belga Gitsben. A daru a kereskedés parkolója melletti építkezésről dőlt rá egy hatos BMW-re és egy Jaguar XKR-re.

A baleset helyszínén készült fotók szerint mind a 630i, mind az XKR kupé komolyan megsérült; a két autót hátulról érte a becsapódás, ami az A oszlopig megzúzta mindkettőt. Az eset érdekessége, hogy a Jaugart nem sokkal korábban értékesítették – legalábbis a kereskedő ezt állítja róla. A történtek után – ha nem is ócskavasként, de – több mint valószínű, hogy csak donorként tudnak majd túladni rajta.

A helyi média jelentése szerint, a daru a közelben épülő benzinkút üzemanyagtartályát igyekezett a helyére tenni, amikor két lába alatt megsüllyedt a puha talaj. Az építő cég most komoly büntetésnek nézhet elébe, amiért nyilvánvalóan nem vették figyelembe az alkalmatlan munkakörülményeket, és emiatt talán a daruban, valamint a két autóban keletkezett kár őket terheli. Ha ez még nem lenne elég, a tartályt is kénytelenek visszaküldeni a gyártóhoz ellenőrizésre.