Te, ez a repülő belénk jön!

2012.11.07. 17:20

Ritka eset, hogy repülővel ütközzön egy autó, de amikor megtörténik, az látványos. A volvós esete a Cessnával szerencsésen végződött, a gépeken kívül senkinek nem esett komoly baja.

A videón látható baleset nem az első a texasi Northwest Regional Airport történetében, de ilyenre nem volt példa eddig. Ha megnézzük a körülményeket, igazából ez a csoda, nem az, hogy a kifutópálya előtt vezető úton haladó Volvo XC90-est felülről elkaszálta a landoló sportrepülő. Ahhoz végül is nem vagyunk hozzászokva, hogy egy balról közeledő Cessnának kell megadni az elsőbbséget.

Külön pikáns az esetben, hogy a repülőt egy kezdő pilóta, Glen Hyde vezette, aki élete első oktató nélküli repülőútjáról tért vissza, amit felesége videóra is vett. A szakértők mégsem őt okolják, hanem a repülőtér forgalmi rendszerét. A kifutópálya előtt vezető úton, amelyen a Volvo haladt, mindössze egy aszfaltra festett stop felirat hívja fel a figyelmet a keresztirányú repülőforgalomra. Nem csoda, hogy a Volvóval közlekedő házaspár, Heather és Frank Laudo észre sem vette a repülőgépet, amíg már elkerülhetetlenné nem vált a futómű becsapódása az autóba - legalábbis ezt nyilatkozták közvetlenül a baleset után.

Óriási szerencse, hogy az XC90-es hátulját találta el a százas tempóval landoló Cessna, így a balesetben sem a pilóta, sem a volvósok nem sérültek meg súlyosan.