Elképesztő: 28 ember egyetlen Miniben

2012.11.17. 11:57

Gondolkodtál már azon, hány embert lehetne bezsúfolni egy Minibe? Egy brit fitneszterem női vendégei megadták a választ: huszonnyolcat egy új, és huszonhármat egy klasszikus Cooperbe.

Csütörtökön, a rekordok világnapjának reggelén egy csapat feketébe öltözött nő érkezett a londoni Potters Field parkba. Egy sussexi fintneszteremből jöttek, azzal a céllal, hogy a lehető legtöbben bezsúfolják magukat egy Union Jackbe öltöztetett Cooper SD-be. A hölgyek jól koordinálva, tudatos elrendezéssel szálltak be az autóba; voltak, akik a szélvédőkhöz szorítva, és voltak, akik az ülések mögött kuporogva várták, amíg megtelik a Mini. Az egymásba gabalyodott huszonnyolc nőre végül rácsukták az ajtókat, ezzel téve hivatalossá a rekordot.

A friss rekorderek ezután az ITV stúdiójába siettek, hogy megtöltsenek egy klasszikus Coopert. Az öregebb, egyben jóval szűkebb autóba huszonhárman fértek be. Ez két emberrel volt több, mint a korábbi csúcs.

Bár a hölgyek jövőre talán újra próbálkoznak majd, ez a rekord nem olyan természetű, melyet a végletekig lehet növelni. Ha csak nem vesznek be néhány alultáplált pigmeust maguk közé a következő kíséreltnél, nem valószínű, hogy sikerül átlépni a harmincfős határt.