Most kifoszthatja Batman garázsát!

2012.11.18. 10:34

Az 1960-as évek Batman-sorozatának két klasszikusát, a denevérember autóját és motorját árverezi el az RM Auctions aukciósház. A Batmobil ugyan csak egy kiválóan sikerült replika, a motor viszont a tévében látott eredeti.

A Batmobil először 1939-ben tűnt fel a képregényekben, ezután természetesen a legtöbb Batman-moziban is felbukkant a szuperhős kocsija. A 60-as évek népszerű sorozatában egy 1955-ös Lincoln Futura prototípus alapjaira épülő autó volt látható. Ennek a mása kerül most kalapács alá.

A replika egy 1966-os Chevrolet-ből készült, külsejét és a belteret egyaránt igyekeztek úgy megépíteni, hogy a megszólalásig hasonlítson a tévében látottra. Batmobilhoz méltón zsúfolásig pakolták kütyükkel, de értékét növeli a Batmant alakító Adam West, és a Robint megformáló Burt Ward aláírása is.

Az aukció része a denevérember motorja is, melyet nemcsak a sorozatban, hanem az 1966-os mozifilmben is használt. Batman első kétkerekűje egy oldalkocsis Harley-Davidson volt, ezt váltotta az átalakított Yamaha Catalina, mely szinte teljesen makulátlan állapotban, 13 ezer kilométerrel várja új gazdáját.

Az árverésre december elsején kerül majd sor, a szervezők 125 ezer és 175 ezer (30-40 millió forint) dollár közti bevételre számítanak.