Terepszínű borzalom SLR-ből

2012.12.02. 15:24

Vannak, akik egy életen át vágyakoznak álmaik luxusautóira – mindhiába. És vannak, akiknek megadatott, hogy beülhessenek saját sportkocsijukba, és élvezhessék a vezetés minden percét. De sajnos őket sem mindig áldja meg a sors jó ízléssel.

Persze ízlésről vitatkozni nem érdemes, még ha egyesek igen különös szépérzékről tesznek is tanúbizonyságot.Lapo Elkann Ferrarija és Mario Balotelli Bentley-je óta úgy tűnik, új divat a terepszínű álca, melyet ez a németországi SLR McLaren sem úszhatott meg.

Bár maga a kivitelezés itt igényesebbnek tűnik a futballsztár autójánál, és talán az egész kevésbé meghökkentő, mint a Fiat-örökös sportautója, mégis felmerül a kérdés: miért volt erre szükség?

Az autót egy német kereskedés 23 ezer kilométeres futással kínálja, az 5,4 literes V8-as vadállat matricázása alatt ezüst fényezés rejlik, belseje fekete nappabőr. Aki rákívánt az egyedi SLR-re – vagy inkább visszaállítaná gyári állapotába - , annak mélyen a zsebébe kell nyúlnia: a terepszínű Mercedes 220 ezer euróba (azaz 62 millió forintba) kerül.