Nem bírta tovább: kivizelt a dugóban álló buszból

2012.12.16. 10:24

Órák alatt végigjárta a kínai sajtót az a fotó, amelyen egy férfi egy hsziameni közlekedési dugóban álló buszból az útra vizel.

Az ismeretlen utas „egyszerűen kinyitotta az ablakot, és mindenki szeme láttára könnyített magán.” A hírek szerint a busz régóta dugóban állt, így ez egy kétségbeesett tett lehetett részéről. Az internetezők azonban nem voltak megértőek a férfival. A Twitteren több ezer indulatos bejegyzés született a képhez. „Nem tudom elhinni, hogy egy ilyen civilizált városban ilyen primitív emberek élnek”- írta az egyik, míg más szerint „ez egy vadember, aki éppen lejött a hegyekből.” Voltak kommentelők, akik azt javasolták, hogy mostantól csak pelenkában mehessen emberek közé az, aki ilyet tesz.

A fényképet készítő Mr. Jia csupán az autóját féltette: nem hittem a szememnek, amikor megláttam a busz ablakában állva. Azt hittem, levizeli az autómat is, ezért fényképeztem le – mondta.

Hsziamen egy két és félmillió lakosú modern város Kína délkeleti részén, a Tajvani-szoros partján. Szinte biztos, hogy ha egy ugyanilyen eset az ország mélyebb, egyben szegényebb területén történik, lényegesen enyhébb visszhangja lett volna.