Száguldj te is Észak-Koreában!

2012.12.26. 14:38

Phenjan üresen álló széles sugárútjai régóta izgatják a dugókhoz szokott nyugati ember fantáziáját. A napokban került fel a YouTube videómegosztóra ez a bő nyolcperces videó egy játékról, melyben egy Brilliance-szal száguldozhatunk a kommunista állam fővárosának sima aszfaltján.

Ha Észak-Koreában valaha készült autós videójáték, akkor az valahogy úgy nézhetett ki, mint a Pyongyang Racer, amit a Koryo nevű, észak-koreai utakra specializálódott utazási iroda rendelt egy szoftverfejlesztő cégtől. A phenjani túra lényege, hogy a benzines kannákat megragadva száguldjunk végig a város széles útjain, mialatt sorban megismerjük a látnivalókat. A programból természetesen nem maradhattak ki az uniformisba öltöztetett forgalomirányító lánykák, a látnivalók közt pedig ott van többek közt az 1987 óta épülő, 330 méter magas Hotel Rjugjong is.

Phenjani utcakép
Phenjani utcakép

A jövő év elejétől hozzáférhető játékban a kínai autógyártás büszkeségét, egy Brilliance-t hajtva kapunk bepillantást egy elzárt kultúrába.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.