Terepasztal DS3-ból

2013.03.02. 16:03

A Citroen egy igazi különlegességgel kíván emléket állítani annak a kilenc rali-világbajnoki címnek, melyet a Sebastien Loeb – Daniel Elena páros hozott a francia gyártónak. Ezúttal viszont nem egy limitált szériás autót dobnak piacra.

A franciák Kieron Bartert és a Funky Design csapatát kérték fel, hogy készítsenek egy olyan terepasztalt, mely a raliban elért sikereket örökíti meg. Az ötlet különlegessége, hogy a kompozíciót egy Citroen DS3-ra építették fel. A kilenc jelenet a világbajnokság egy-egy versenyére kalauzolja el a szemlélőt: többek közt az Akropolisz-ralin és a havas finn tájakon is megcsodálhatjuk a nyertes autók 1:43 arányú másait.

Az építők szerint életük legnagyobb lehetőségét kapták meg, így nem volt kérdés, hogy elvállalják-e a munkát. Ugyanakkor izgatottak is voltak, hiszen soha nem csináltak még ehhez hasonlót. A csapat vezetője az alap elkészítését vélte a legnagyobb kihívásnak: a mintavételnek nagyon pontosnak kellett lennie, hogy a kézzel készített terepasztal tökéletesen illeszkedjen az autóra.

A terepasztallá alakított DS3-ast több márkakereskedésben is bemutatják majd, és a nyáron több autós rendezvényre is igyekeznek eljuttatni.