Tüzet rakott a buszban, megfulladt a füsttől

2013.03.03. 06:26

Tragikus véget ért egy kínai buszsofőr útja a Kína északi részén található Sanhszi tartományban, amikor egy éjszakai kényszerpihenő alkalmával tüzet rakott buszában.

A negyvenhét éves Chen Haibo utasokkal teli kisbuszával egy zárt fizetős kapunál volt kénytelen megszakítani útját. A kisbusznak meg kellett várnia a reggelt, amíg a kaput kinyitják, így az utasok egy szálláshelyen, a buszt őrző Chenre pedig a járműben töltötte az éjszakát. A közel mínusz tíz fokos hőmérséklet ellen a középkorú férfi felelőtlen módon próbált védekezni: a zárt kisbuszban, egy vödörbe tüzet rakott. A szűk beltérben még csak arra sem volt elég ideje, hogy átmelegedjen, a füst miatt ugyanis hamar szén-monoxid-mérgezést kapott, és meghalt.

„A buszt nem hagyhatta el, tűz nélkül pedig megfagyott volna” – kommentálta a tragédiát Haibo fia, Chen Sun, aki az utasokkal együtt a szálláshelyen aludt, de reggel ő volt az első, aki a kisbuszhoz ért, és ő találta meg halott apját. Sun nem véleményezte apja tettét, az útjukat akadályozó hatóságok munkáját azonban nehezményezte. „Át kellett volna engedniük. A rendőrök már a melegből figyelték, amint apám meghal a fagyban” – mondta.