Betört a víz, fagyasztó lett a parkolóból

2013.03.17. 11:43 Módosítva: 2013.03.17. 11:45

Amíg Európa egyes területeit havazások és hófúvások bénították meg, Kína északi tartományaiban másféle nehézségeket okoz a késő téli időjárás. A rossz infrastruktúra és a hideg ott egy egészen ritka, egyben igen látványos módon nehezítette meg egy autós dolgát.

A Csilin tartományban élő Chen Lin bármiféle rossz előérzet nélkül parkolta le autóját Changchun város egy felüljárója alatt a napkban. „Hideg, de napsütéses idő volt, amikor otthagytam az autót” – mondta Chen, aki ezért is lepődött meg annyira a másnap reggeli látványtól, a jégbe fagyott járműtől. „Nem akartam hinni a szememnek. Az orra olyan volt, min egy jégszobor, míg a fara teljesen rendben volt.”

A különös fagyás oka egyszerű: a felüljáróról rövid idő alatt rengeteg hó olvadt el, Chen autója pedig épp a lefolyó víz útjában volt. A nappali gyors olvadást kemény éjszakai fagy váltotta, és a rossz vízelvezetés miatt a parkoló ezen része reggelre olyan lett, mint egy fagyasztó. A látvány semmiképpen sem újdonság, láthattunk már ilyet sokat, az illetékesek számára azonban egyértelműen megmutattja az építmény egy gyengeségét.