Vastüskéket dobált szét az autópályán

2013.03.23. 07:13

Kína gyakran szolgál extrém idiótákról szóló hírekkel, és ez ezen a héten sincs másként. Ezúttal egy gumiszervizes került a nemzetközi sajtó figyelmébe, miután lebukott aljas trükkjével, amelytől fellendülést remélt pangó vállalkozásában.

A Honan provinciában található Hebi város rendőrsége gyanúsan sok értesítést kapott autósoktól, akik arról panaszkodtak, hogy vastüske szúródott járművük kerekébe az autópályán. Sejteni lehetett, hogy a tucatnyi defekt mögött szándékosság áll, a sztráda kamerafelvételein pedig egyértelműen látszott az a furgon, amelyből tüskéket az útra hajigálták.

A rendőrök hamar rátaláltak a furgon tulajdonosára, Yang Linre, aki egy közeli gumiszerviz tulajdonosa. Elmondása szerint rosszul ment az üzlet, és ez tűnt a leggyorsabb megoldásnak. Lin a hajnali órákban ment ki furgonjával az autópályára, és egy negyven kilométeres szakaszt dobált tele négyágú fémtüskével.

Feltehetően csak a szerencsén múlt, hogy a férfi felelőtlen tette nem végződött tragédiával. A rendőrség szóvivőjének jelentése szerint a hatóság emberi több mint kétszáz tüskét szedtek össze az érintett szakaszon.