Egymillió dollárt ért a rövid autókázás

2013.03.31. 12:19

Valószínűleg a világ egyik legjobban fizetett alkalmi sofőrje lett nemrég Daniel Craig, amikor elvállalta a Range Rover felkérését, és bevezette az új Sportot annak premierjére.

A Range Rover a napokban zajló New York Auto Show-n mutatta be a Sport második generációját. A nyolcadik éve piacon lévő első generáció leváltásának megadták a módját, és a szokásos lepelbontás helyett egy kisfilmmel egybekötött műsorral vezették fel a bemutatót. A film, egyben az esemény főszereplője az autó mellett napjaink James Bondja, Daniel Craig volt; ő hozta el az érdeklődök számára a megújult modellt. A műsor valamelyest a titkosügynök-filmek hangulatát igyekezett meglovagolni, éppen annyira komolyan véve a műfajt, amennyire az még ízléses.

Ahogy az várható volt, a Range Rover ötletes bemutatója komoly sajtóvisszhangot kapott, és sokan Craig gázsiját firtatták. Bár a vállalat igyekezett hárítani ez ügyben, egyes források most azt írják: a brit színész egymillió dollárt (240 millió forint) kapott a rövid szereplésért. Mivel a kisfilm elején több mint valószínű, hogy egy dublőrt láthatunk, Craignek ezért tényleg csak annyi feladata volt, hogy levezessen kb. egy kilométert Manhattan lezárt útjain, s mindezt rezzenéstelen arccal.