Autóval gázolt a bezárt eb

2013.04.01. 06:24

Egy érdekes, egyben talán példátlan baleset történt nemrég a Pennsylvania állambeli Yorkban. Az eset főszereplői egy autóba zárt kutya, és egy segítőkész férfi voltak.

Különös, szinte hihetetlen történetről híreznek az USA-ban. A sajtót foglalkoztató hír egy kutyáról szól, aki autóval ütött el egy férfit. A történet onnan indul, hogy az ebet gazdája bezárta egy autóba, járó motorral. Nem tudni, hogy mennyi idő elteltével, de a kutya fészkelődése miatt az autó elindult a parkolóban. Egy arra járó férfi látta a guruló autót, és elé állva megpróbálta megállítani azt. Dicsérendő, de túlzottan optimista gondolat volt részéről: az autó nekilökte egy másik ott parkoló járműnek, fejsérülése miatt pedig eszméletlenül találtak rá.

Az eset gyorsan végigment az amerikai sajtóban, de nem túlzás azt mondani rá, hogy minimum nehezen hihető. Amennyiben automataváltós autóról volt szó, a váltógomb, a váltókar, valamint a fékpedál használata is kellett az induláshoz, manuális váltó esetén pedig a kuplungpedállal és a váltókarral kellet egyidejűleg játszania az állatnak, ami szintén nem valószínű. Talán mindössze annyi történt, hogy rögzítés nélkül álló autó a kutya mozgolódása miatt megindult. Nem tudni, de a baleset emléke mindenesetre úgy marad fenn, mint a gázoló kutya története.