2013.04.12. 14:16

Persze, előfordul, hogy apa ölébe ülteti a fiúgyermeket, hogy fogja kicsit a kormányt, hadd élvezze a kölyök gyalogtempóban, hogy ő vezethet. Előfordul az is, hogy tizenéves srácok elhagyatott parkolóban gyakorolják a gépkezelést, sőt, a magyar driftmezőnyben is van rá példa, hogy lehet jogosítvány nélkül pokoli jól vezetni. Az alábbi videó láttán viszont kicsit felszaladt a szemöldökünk.

ferrarikid

Hogy pont egy Ferrari F430-assal kell próbálgatnia a szárnyait a kétségkívül ügyes fiúnak, az csak a hab a tortán - inkább az az elgondolkodtató, hogy egy nem is teljesen elhagyatott közúton kocsikázik fel-alá a nyolcéves forma gyerek, aki láthatóan alig éri el a pedálokat. Közben büszkén filmezik a felnőttek - feltehetően a szülők -, akik felelősségtudatánál csak a mozgókép-rögzítési tehetségük gyengébb.

Nem arról van szó, hogy mi nem szívesen kocsikáztunk volna srácként egy Ferrarival, csak nem biztos, hogy ez jó ötlet egy kertvárosi mellékutcában. A kölyök igazából egész jól elvezeti az F430-ast - biztonságosabban, mint némelyik szupersportkocsi-tulajdonos -, de a szülőknek kijárna egy kiadós náspángolás.