Ahol nem foltoznak, csak festenek

2013.04.21. 12:24

Kelet-Európa több más országához hasonlóan, Románia hírhedten rossz állapotú autóutakkal bír. Az idei tél ezerszám szülte az újabb kátyúkat az országban, amit az útkarbantartók néhol sajátos érdektelenséggel vettek tudomásul.

Felmérések szerint Bukarest Európa fővárosai közül messze a legrosszabb az utak minőségét tekintve, de Románia szinte egészére elmondható, hogy nem autóbarát, és a nemrég megérkezett tavasz persze ott is csak rontott a helyzeten.

Az ország keleti részén, a moldovai határhoz közel található a 26-os számú út, amely Galaţi és Oancea között fut, és mint egy átlagos minőségű, kátyúkkal szabdalt út, mostanáig különös jelentősége nem volt. A napokban mégis egyfajta szimbóluma lett az értelmetlen útkarbantartásnak, ehhez pedig annyi kellett, hogy a felfestést kátyústól, pocsolyástól újjáfessék rajta, mielőtt elvégezték volna a foltozást.

A közelben lakóknak persze nem tetszett a félkész útjavítás, az érintett önkormányzat azonban mossa kezeit, mondván a megbízottak egyszerűen túl lusták voltak ahhoz, hogy megfelelően elvégezzék a munkát. Felelős tehát nincs, festett kátyú és járhatatlan út ellenben akad néhány Galaţi és Oancea között.