Közel félmilliárdot kérnek a ritka Mercedesért

2013.05.11. 12:33

Egy nem akármilyen sportautó-ritkasághoz juthat az, aki lecsap az eBay jelenleg is élő hirdetésére, amelyben egy 115 kilométert futott Mercedes-Benz CLK GTR-t árul amerikai tulajdonosa.

A CLK GTR eredetileg az FIA GT nevű versenysorozatra épült 1997-ben. Hogy az autó megfeleljen a homológ elvárásoknak, a hét versenyautón túl a típusból huszonhat közúti autó is készült később. Ebből a huszonhatból hat volt roadster, azaz nyitott. Huszonnégy közúti CLK GTR 6,9 literes V12-es motorokat kapott, míg kettőt, a 3-as és 17-es sorszámúakat 7,3 literes, 655 lóerős V12-essel szereltek fel. Ezek végsebessége valahol 320 kilométer/óra fölött van, nulláról százra pedig 3,7 másodperc alatt sprintelnek.

Több mint egy évtizeddel ezelőtt, a két ritkaság darabára ára másfél millió dollár volt, amivel az olyan mai csúcskategóriás sportautók, mint a Bugatti Veyron vagy a LaFerrari között is megállná a helyét. Már csak ritkaságából fakadóan is érthető, hogy ára az elmúlt években nőtt, mégis sokkoló látvány az eBay hirdetései közt meglátni egy közel kétmillió dolláros (470 millió forint) hirdetést.

A hármas sorozatszámú CLK GTR egy arkansasi bemutatóteremben várja az érdeklődőket, és ami a legelképesztőbb, a hirdetés szerint a 2002-ben gyártott példány órája hetven mérföldet (115 kilométer) mutat.