Kis híján Ferrari Enzót ölt egy öreg Bentley

2013.05.26. 15:29

Kevés híján magával rántott egy Ferrari Enzót a tűzhalálba egy 1929-es Bentley a Concorso d'Eleganza Villa d'Este-n. Csoportosan mentették az olasz sportautókat a lángoló brit veterán elől.

Két napja zajlik a világ egyik legjelentősebb évenkénti autós rendezvénye. Az d'Eleganza Villa d'Este-n a klasszikus autók mellett idén is vannak újdonságok, többek közt a BMW tegnap bemutatott Gran Lusso Coupéja. Az elegáns autók kiállítása és értékesítése mellett történnek még érdekes dolgok a Comói-tó partján, egy nyolcvannégy éves Benltey például gázadásra lángra kapott.

A helyzet már önmagában tragikus, még nagyobb probléma volt azonban, hogy az égő fáklyává lett ritkasághoz nagyon közel állt egy Enzo, s mindemellett még egy F40, egy F50 és egy 288 GTO is parkolt a közelben. Az F40-est és az F50-est hamar eltolták, az Enzo viszont közelről nézte végig a történéseket. Az 2002 és 2004 között mindössze négyszáz példányban gyártott csúcssportautó nagy szerencséje, hogy volt a közelben elég poroltó, és a személyzet még azelőtt megfékezte a tüzet, hogy az továbbterjedt volna.

A Bentley-ért így is kár, de remélhetőleg hamarosan visszanyeri eredeti formáját.

Forrás: jalopnik.com