Így kell eladni a Ladát

2013.06.06. 05:10

Kissé megütközik az ember, amikor egy angol nyelvű híroldalon egy magyar rendszámos, mustársárga Ezerkecske néz vele farkasszemet, alatta pedig pörögnek a dollárjelek. Valószínűleg ők is lefagytak egy pillanatra, amikor meglátták az orosz technikát az Ebayen.

A mindössze 42 ezer kilométert futott Lada a hirdetés szerint már Kaliforniában van, előző tulajdonosa egy Budapesten élő amerikai volt, tőle vették a kereskedők. A szöveg és a fotók alapján valóban rendkívüli állapotban van az ezerkettes, fényezése eredeti, állapota makulátlan. Míg a kereskedő azon lepődött meg, hogy a Lada tartani tudja az amerikai sztrádatempót, mi azon csodálkozunk, hogy a licit már 5000 dollár, azaz 1,1 millió forint fölött jár. És még nem érte el azt a határt, amennyiért az eladó hajlandó lenne megválni tőle, amit az amerikai Ebayen reserve price-nak hívnak.

Nem mintha nem érne ennyit egy eredeti Lada, nálunk is hirdetnek jónéhányat egymillió forint felett, de meglepő, hogy Kaliforniában ennyire fellicitálták az árát. Bár ha hozzászámoljuk a kiszállítási költséget, még jócskán feljebb kell mennie a licitnek, hogy nyereséges legyen az üzlet. Mindenesetre kíváncsian várjuk az árverés végét, hiszen az itthon hirdetett árakkal szemben odaát nagy valószínűséggel ki is fogják fizetni a végösszeget, amit az Ebayen látni fogunk.