2013.06.06. 16:46

A leggyorsabb autókat Adrian Newey tervezi az F1-ben: ahová eddig leszerződött, ott mindig villámgyors versenygépek épültek, amelyek harcba szállhattak a bajnoki címért is, méghozzá eséllyel. Autókat tervezni és vezetni azonban nem ugyanaz, és úgy néz ki, a sztártervező vehetne néhány leckét Sebastian Vetteltől ez utóbbiból.

Newey a Lamborghini által kiírt Gallardo Super Trofeón indul, mintegy hobbiként. A legutóbbi, Silverstone-i verseny egész jól kezdődött a számára: a nyolcadik hely nem rossz, még ha ezeken a versenyeken elsősorban amatőrök indulnak is. Az erős szereplés után azonban becsúszott egy annál ostobább hiba: Newey a második futam felvezető körében túl vehemensen melegítette a sportkocsi gumijait, és a falnak ment, lebontva a Super Trofeo versenygép elejét. Így 550 lóerős versenygépe a következő futam rajtjánál már nem lehetett ott.

Az apró baleset persze aligha vágja földhöz Newey-t, aki fantasztikus karrierje során – eddig kilenc bajnok-autót tervezett – a legjobban fizetett F1-es tervezőmérnökök közé került.