Összetörtem a Bugattit, adj egy sört!

2013.06.07. 16:01

Egyesek nem viszik ki féltett veteránautójukat, ha felhős az ég, nehogy véletlenül megázzon. Mások verik a mellüket, hogy ők bizony nem nyápicok, nap mint nap használják az évtizedes technikát. Ők mind a közelébe se érnek Edmund Burgessnek, aki elképesztően ritka Bugattiját csúnyán odacsapta egy versenyen, csodával határos módon ép bőrrel megúszta, de nyivákolás helyett egyenesen a kocsmába ment, hogy rendeljen egy sört.

Az angol hidegvér nagyon halvány kifejezés a történtekre. Burgess vasárnap állt fejre az angliai, prescotti hegyiversenyen 1924-es Bugatti T13-asával, amelynek értékét 250 ezer fontra, vagyis közel 90 millió forintra teszik. Saját állítása szerint túl gyorsan érkezett a kanyarba, nem tudta bevenni, és egy betonfalnak csapódott. A nyitott Bugatti ráfordult bilisisakos sofőrjére - akár csúnya vége is lehetett volna a dolognak. Burgess viszont miután leporolta magát és megbizonyosodott arról, hogy nem történt komoly baja, nem a Bugattit kezdte el vizsgálni haját tépve, hogy mekkora kárt tett az autóritkaságban, ami a triviális, mélyen emberi reakció lett volna. Ehelyett úgy döntött, a kocsmában, egy sör mellett várja meg a verseny végét.

A történtek után egyedül azon sajnálkozik, hogy nem tud versenyezni, amíg helyre nem állítják az autót, mondta Edmund Burgess, de arra számít, hogy két hónapon belül újra összerakják a T13-ast.

videó és fotók: Barcroft TV