Megúszta a darálót az egyedi Aventador

2013.07.07. 08:33

Nem sokon múlt, de végül elkerülte a darálót ez a Tron-ihlette Lamborghini Aventador. A kilencven millió forint értékű olasz sportautónak semmi baja sem volt – nem törték totálkárra és nem egy elégedetlen tulaj akarta így lejáratni a márkát, csupán biztosítása körül nem volt minden rendben.

Európa nagyvárosait nyaranta ellepik a Közel-Kelet gazdag playboy-ai, akik közül sokan az autójukat is magukkal hozzák ilyenkor. Így tett a 24 éves Nasser Al-Thani, aki London utcáit járta katari rendszámos Aventadorjával. A lilára festett, élein narancssárga csíkokkal dekorált autó nagy feltűnést keltett, a Tron-filmek stílusában dizájnolt Lamborghini a hatóságnak is feltűnt. A rendőröket azonban nem az érdekelte, hogy a csíkok világítanak-e a sötétben (állítólag világítanak), sokkal inkább az elölről hiányzó rendszámtábla foglalkoztatta őket. Az ellenőrzésnél aztán kiderült, hogy a tulajdonos nem csak azt nem tudja bizonyítani, hogy van-e jogosítványa, de arról sem tud igazolást adni, hogy az autónak van érvényes biztosítása. Utóbbi a nagyobb probléma, azért ugyanis ott elkobzás jár, ami jó eséllyel végződik bezúzással.

Az autó napokig egy hatósági parkolóban várta sorsát, miközben az internetes közvélemény egy része a pazarló megsemmisítés ellen, egy másik hangos része a példamutató zúzás mellett érvelt. Végül csak előkerült néhány fontos papír, és a lila Lambo megmenekült. Jó eséllyel a katari diplomácia befolyására is szükség volt, de a fő, hogy az egyedi sportautó nem lett vashulladék.