Zombikra vadászik a Hyundai

2013.07.20. 15:05

A Hyundai tavaly már összeállt egy közös projekt erejéig a The Walking Dead képregénysorozat készítőivel – az Elantra Zombie Survival Coupe végül Robert Kirkman tervei alapján készült el. Az együttműködés most folytatódik, a koreai gyártó ezúttal egy Velostert ajánlott fel az élőhalottak elleni harcra.

Az átalakítást a Galpin Auto Sports végezte, a Veloster Turbón alapuló túlélőautó pedig a tavalyinál nemcsak gyorsabb, de félelmetesebb és halálosabb is lett. A szélvédőket berácsozták, az oldalablakokra szögesdrót is került. Persze nemcsak a védekezésre, hanem a támadásra is gondoltak a tervezők, így számos fegyverrel látták el a Hyundait. A tetőn és a motorházfedélen gépfegyverek, az első lökhárítón láncfűrészek kaptak helyet, de egy EuroNCAP teszten a fűrészes hűtőmaszk is azonnali bukást jelenthetne.

Az átépített Hyundait San Diegóban, a július 18-21. között zajló Comic-Con képregény-találkozón mutatták be. A koreai autógyártó emellett most mindenkinek felkínálja a lehetőséget, hogy elkészítse saját zombiapokalipszis-túlélő járművét. A legjobbnak ítélt próbálkozást ráadásul el is készítik, és kiállítják az októberi, New York-i Comic Conon.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.