Így néz ki egy Rolls, amely elütött egy tevét

2013.08.05. 07:44

A Közel-Keleten két dologból van több, mint bárhol máshol a világon: tevéből és luxusautóból. A jószág és az autó útja ritkán keresztezi egymást, ám amikor mégis, abból olyan csúfság születhet, mint ez az összetört Rolls-Royce.

Szaúd-Arábia egy hatalmas, kőolajban gazdag ország. Lakóinak nincs sok gondjuk az életben, legalábbis anyagi természetű biztosan. Az Arab-félsziget szaúdi területein nagy a jólét, és a semmittevésben felnőtt generációk az unalom ellen olyan őrültségekbe menekülnek, mint a Hagwalah, amely a drift egy sajátos, forgalomban űzhető változata. Dubajhoz és Katarhoz hasonlóan, a luxusautók látványa itt nem ritkaság – a Rolls-Royce tavaly elért autóeladási rekordja nagyban annak volt köszönhető, hogy a brit gyár 63 százalékkal növelni tudta eladásait a szaúdiaknál.

A nagy távolságok és a ritkánlakottság miatt a drága autóparkhoz sivatagban futó úthálózat társul. E környezet vadja a teve, amit épp oly gyakorisággal ütnek el itt, mint északon a szarvast. Az utakra tévedő nagytestű, erős jószágok néha komoly baleseteket okoznak, s így járt ez a Rolls-Royce Ghost, amely bár egy masszív autó, mégis megviselte a találkozás az állattal. A Rolls erős orra még úgy-ahogy ellenállt, de a tetőlemez már nem tolerálta a teve tömegét. A jószág több mint valószínű, hogy elpusztult az ütközésben, míg azt, aki az autóban űlt minden bizonnyal megvédte a brit biztonságtechnika.