2013.08.20. 09:24

Világszerte sokan emlékeznek szívesen a nyolcvanas évek kultikus sorozatára, a Knight Riderre, melyben David Hasselhoff Michael Knightként üldözte a rosszfiúkat. Hű társa volt ebben KITT, vagyis a Knight Industries Two Thousand – a beszélő autót egy 1982-es Pontiac Trans Amből faragták, hihetetlen manővereit pedig javarészt filmes trükkökkel valósították meg.

A tévésorozat rajongói közül minden bizonnyal rengetegen játszottak már el a gondolattal, hogy milyen érzés lenne Michael bőrébe bújni, és a szuperautót vezetni, de a megvalósításig csak kevesen jutottak el. Már Magyarországról is van példa arra, hogy kitartó munkával KITT is megépíthető, a legújabb replikát azonban az Egyesült Államokban készítették el.

Christopher Palmer egy 1991-es évjáratú Pontiac Firebird Trans Am GTA átalakításába fogott. Az orr-résszel kezdte, melyre természetesen futófény is került, majd a beltér kialakítása következett. A tévésorozatból kiragadott képkockák alapján haladt, az eredmény pedig egészen kiváló: az autó első ránézésre pontos mása a sorozatban szereplőnek, rajongó legyen a talpán, aki megtalálja az eltéréseket.

A három és fél perces videóban Palmer arcáról le lehet olvasni az elégedettséget, ami nem is csoda, hiszen gyerekkori álmát váltotta valóra. A hitelesség kedvéért karórája is a Hasselhoff által viseltre emlékeztet, a videóban pedig 3:10 után bónuszként egy DeLorean is feltűnik a háttérben. Akinek pedig még ez sem lenne elég, nézze meg Ágoston László replikáját, és a magát ál-mellszőrzettel Hasselhoffnak álcázó Karottát.