Fék nélkül a parkolóban

2013.08.25. 17:06

Egyre több olyan autó fut az orosz utakon, amelyet fedélzeti kamerával látnak el. Az így rögzített szabálysértések vagy balesetek gyakran igen meghökkentőek is tudnak lenni - elég, ha az út közepén piruettező tanulókocsira, vagy egy golfütős támadásra gondolunk.

Ezúttal egy parkolóban történt, érthetetlen ütközést rögzített a kamera, melynek gazdája gyanútlanul elhagyni készült egy parkolót. Az éppen behajtó Hyundai Getz női sofőrje azonban nem lassított, fékezés nélkül belehajtott a szemből érkezőbe. A baleset okát csak találgatni lehet: talán valamiféle műszaki hiba lehetett a háttérben, vagy a napsütés vakította el a hölgyet, esetleg rosszul lett a volánnál – igaz, utóbbira utaló jeleket a felvételen nem láthatunk.

Az azonban biztos, hogy a Hyundait vezető nő nem kapcsolta be a biztonsági övet, így az ütközés hatására kiesett a vezetőülésből – hosszú másodpercekig tartott aztán visszakapaszkodnia oda. Ha igazak a hírek, végül sérülés nélkül szállt ki az autóból, de legközelebb talán nem felejti el bekötni magát, mielőtt útnak indul.