2013.09.05. 18:04

Ha jobban belegondolunk, egy drága sportkocsin kevés az olyan alkatrész, amely ne táplálná nagyszerűen a tüzet. Most meg is figyelhetjük, hogyan válik néhány marék hamuvá egy vadiúj Gallardo.

A Pekingi Kacsa információi szerint a kínai fővárosban, a Keleti Négyes Körgyűrűn kapott lángra ez a Gallardo, amely mellett szinte egykedvűen gurult el a többi autó. Az utasok már rég elhagyták a járművet, így az magányosan pusztult tovább a leállósávban, míg a tűzoltók ki nem értek. Láthatóan nem sok maradt a járműből – egyedül az orr-részen látható néhány ép elem – de ez nem is olyan meglepő, hisz az összes burkolat szálerősítésű műanyagból készült, márpedig a műgyanta kiválóan ég. Úgy tűnik, a nagy hő hatására maga az alumínium vázszerkezet is teljesen eloxidálódott és darabjaira hullott – legalábbis erre enged következtetni, hogy a hátsó rész legmagasabbra nyúló alkatrészei a roncsban az ülések acélkeretei.

Az autó egyébként a legújabb Gallardók közül való, erre utal legalábbis a jellegzetes, háromrészes légbeömlő az autó orrán, amely csak az idei modellfrissítés óta látható a típuson. Azt egyelőre nem tudjuk, hogy a tüzet vajon mi okozhatta, de egy ilyen, csúcsra járatott sportkocsinál nem elképzelhetetlen, hogy akár a dugóban araszoláskor annyi hulladékhő keletkezzen a V10-es motorban, amitől egy műanyag alkatrész lángra kaphat, és ha már égni kezdett, a sok műanyag miatt a gép gyakorlatilag menthetetlen.