2013.09.14. 13:15

Egy hotel parkolóinasa törte össze egy vendég luxusterepjáróját Szaúd-Arábia fővárosában, Rijádban. A történet különösen kellemetlen a hotelnek, mivel kiderült: a vétkes alkalmazottnak nem volt jogosítványa.

Kevés jobb állás van a Földön annál, mint egy luxushotel parkolóinasának lenni. Az ember egymás után gurul el a világ legdrágább, legritkább autóival, s mindezért fizetést és zsíros borravalót kap. Az élvezet mellé azonban óriási felelősség jár. Elég egy karc a lökhárítón és máris oda az álommeló.

Szaúd-Arábiában nemrég megtörtént az, ami rémálma minden olyan sofőrnek, aki már adta át féltett autója kulcsát parkolóinasnak. Egy rijádi hotelben hagyott Mercedes G65 AMG volt az, ami nem jutott el a parkolóig: az odavezető úton vezette kerítésnek a hotel alkalmazottja. Noha a masszív luxusterepjáró egész jól átvészelte az ütközést, az esetnek komoly visszhangja lett. Ennek oka, hogy a parkolóinasról kiderült: nincs jogosítványa. A hotel ellen – amelynek valahogy magyarázatot kell adnia arra, hogy mégis miként kerülhetett ebbe a munkakörbe valaki szükséges okmányok nélkül – eljárás indult, de náluk is nagyobb bajban van a sofőr, aki nem csak az állását vesztette el, de állítólag már a börtönből várja az ügy folytatását.