Hatvanöt Vipert a családnak

2013.09.15. 09:13

Nem példa nélküli, hogy tehetős autórajongók összegyűjtik kedvenc modelljeiket, melyeket aztán gondosan őrizgetnek a garázsban, néha pedig talán kicsit meg is hajtják azokat. Amit viszont egy egyesült államokbeli pár, D'Ann és Wayne Rauh csinálnak, az meglehetősen szokatlan: álomautó-gyűjteményüket hatvanöt darab Dodge Viper alkotja.

Persze így sem nevezhető egyhangúnak az autópark, hiszen kupé és kabrió példányok, valamint az SRT (Street & Racing Technology, a Chrysler gyári tuningcége) által készített Vipereket is találhatunk a 65 autó közt, és persze a színskála is igen változatos. Az elsőt még 2006-ban vették meg, az azóta eltelt hét évben pedig megmaradtak a típusnál.

A rajongás – vagy megszállottság - ráadásul nem is merült ki ennyiben: a garázst Viper-fotókkal és ereklyékkel dekorálták, fotelek helyett pedig szintén hasonló gépekből származó sportüléseket választottak. A Dodge-okon kívül egyébként számos további autót birtokolnak, összesen több, mint 100 darabot, mégis erre a 65-re a legbüszkébbek: övék a világ legnagyobb Viper-gyűjteménye.

Ön sem tudja megunni a Dodge Vipereket? Nézze meg a Totalcar tesztjét:

És hogy mennyit szelídült az évek során a leggonoszabb autó? Winklerék megmondják: