2013.09.16. 18:21

Vajon mi mindennek kell megtörténnie ahhoz, hogy valaki elmenjen az M6-osával Frankfurtba, és a németek parádékiállítása előtt kalapáccsal és baltával verje szét az autóját? A BMW-tulajdonos feltehetően rendkívül elégedetlen volt a termékkel és a hozzá kapcsolódó szolgáltatásokkal.

Sokak álma az M6-os BMW, de nem mindenki boldog, akinek beteljesül. Ez a tulajdonos például nem tűnik kimondottan elégedettnek, és ezt kifejezésre is juttatja. A németek nagy autókiállítását használta ki akciójára, telematricázta a BMW-jét „tudatos BMW-csalás, elégtelen törvények” felirattal, és hogy nyomatékot adjon mondanivalójának, segédjével, valamint egy kalapáccsal és egy baltával fájdalmas kárt okoz az autóban.

Közleményük szerint 2008-ban vette az M6-ost Olaszországban 120 ezer euróért, vagyis mintegy 30 millió forintért, de azóta pokollá változtatták életét a BMW bajai. A szerviz a sokadik javítási kísérlet után elhajtotta, hogy a termék ilyen, és azóta sem tudták rendbe rakni. Az ilyenkor szokásos szakértői véleményeket hosszas levelezés követte, de az olasz kereskedő és a BMW München egymásra mutogattak. Végső elkeseredésében egy évekig húzódó per helyett választotta a tiltakozás sajátos formáját a BMW-tulajdonos.

Egyes hírek szerint a baltás akció után meg szeretné javíttatni az autót, hogy a berlini parlament előtt még egyszer szétverhesse. Végülis így következetes, mivel a törvények hézagaira is panaszkodik a matricán.

Bármennyire is elítélendő egy autó szándékos elpusztítása, elgondolkodtató, hogy egy még olyan exhibicionista tulajdonos hogyan jut el idáig. A BMW nyilván nem örül az akciónak, de az sem valószínű, hogy a tiltakozás ilyen szélsőséges formája eltántorítaná a potenciális ügyfeleket a vásárlástól.