Bajban lehet a baltás BMW-s

2013.09.18. 18:07

Az internet leghátsó zugába is eljutott mára a BMW-s videója, aki néhány nappal ezelőtt a Frankfurti Autószalon előtt verte szét baltával M6-osát. Időközben új részletek derültek ki az ügyről - a BMW szemszögéből kicsit másképp fest a történet.

Az olasz rendszámú 2008-as M6-ost a hatvanéves iráni származású, Olaszországban élő üzletember, Dr. Hadi Pourmohseni - aki a videón a baltával hadonászik - nem vásárolta, hanem lízingelte, állítja a BMW. Ezért nem az ő tulajdona, hanem a szerződés szerint jó állapotban kell visszaadnia, állítja az ügyet lekövető német bulvárlap, a Bild.

Nem csak ebben téves a felháborodott BMW-s nyilatkozata, hanem abban is, hogy nem akart segíteni rajta az olasz kereskedő, akivel a lízingszerződést kötötte: miután Dr. Pourmohseni beperelte őket, annak ellenére, hogy szerintük rendeltetésszerűen működött az autó, a bíróság által kirendelt szakértő javaslatára felajánlották a kuplung és a lendkerék ingyenes cseréjét. Ezt Pourmohseni nem fogadta el, hanem februárban visszakérte az autót; azóta nem tett további lépéseket a BMW Italia ellen.

Súlyos műszaki hibákat emlegetett az M6-ost lízingelő üzletember, konkrétan rezgéseket, csattogást és rángatást a váltásokkor - a BMW szerint a M6-os gyári SMG váltója egyszerűen így működik. A müncheni központ szóvivője az akció utáni vizsgálat lezárásaként azt nyilatkozta, nem érzik úgy, hogy cselekedniük kéne az ügyben.

Természetes, hogy a gyár hozzá nem értő dilettánsnak próbálja beállítani az M6-os birtokosát, de azt is nehéz elképzelni, hogy valaki úgy fizessen be egy M-es BMW-re, hogy nem tudja, mire számíthat.