Magával temeti Bentley-jét egy üzletember

2013.09.21. 09:16

Egy Bentley Continentallal annál nemigen lehet barbárabb tulaja, minthogy egy kert nedves földjébe temeti – ez a 2006-os Flying Spur úgy fest, ilyen környezetben nyugszik majd.

Gróf Chiquinho Scarpa egy tehetős brazil üzletember. A burzsuj agglegény benne van a korban, ezért már a temetését szervezi. Ebben még önmagában nem volna semmi különös, az viszont már igen különc megnyilvánulás volt részéről, amikor azzal állt a világ elé: magával temeti szeretett Bentley-jét. Azok számára, akik kétségbe vonták a szavaimat, tegnap elkezdtem ásni egy lyukat a Bentley-mnek – írta a képhez, amin a Sao Paulo-i villája kertjében pózol az autóval és egy gödörrel.

A hatvankét éves férfire állítólag egy fáraókról szóló dokumentumfilm volt nagy hatással. Megtetszett neki, hogy az ókori Egyiptom uralkodói magukkal temették vagyontárgyaikat, ezért találta ki, hogy elássa a Bentley-t, hogy aztán a túlvilágon fényűző és kényelmes utazása legyen vele. Scarpa önmagát még nem temeti az autó mellé. Talán csak attól tart, hogy az örökösök nem tennének eleget vágyának, ezért akarja mielőbb a föld alatt tudni az autót.

Brazíliában amúgy milliók élnek mélyszegénységben, így érthető, hogy az üzletembert többen támadják ötlete miatt. Való igaz, ha az autó árát eljótékonykodná, a neve többet jelente az utókornak, mint egy hóbortos playboy, aki drága temetést csinált magának, de ő hajthatatlan. A bejárónői viszont fellélegezhetnek – egyelőre nem merült fel benne, hogy őket is magával vigye a túlvilágra.

Update: Scarpa időközben elárulta, hogy az egész átverés volt. Esze ágában sincs tönkretteni a bentley-t, és meghalni sem készül. Az akcióval komoly célja volt, méghozzá az, hogy minél több emberben tudatosítsa: eltemetni egy drága autót épp olyan értelmetlen, mint szerveinket magunkkal vinni a sírba. Légy szervdonor – kéri Scarpa.