Ütközéstől szakadt ketté a Lamborghini

2013.09.22. 13:02

A szupersportkocsik által előidézett balesetek általában igen nagy visszhangot váltanak ki, különösen, ha a méregdrága autó megsemmisülésével járnak együtt. Az ilyen balesetek gyakran arra vezethetőek vissza, hogy a sofőr túlértékeli saját képességeit, és igen jelentős mértékben túllépi a megengedett sebességet.

New York Brooklyn nevű városrészében egy 700 lóerős Lamborghini Aventador felett vesztette el uralmát vezetője, aki a szemtanúk állítása szerint akár 100 mérföld/óra (160 km/h) körüli sebességgel is száguldozhatott, mielőtt megtörtént a baleset. Az ütközés hatására a hófehér olasz sportkocsi szó szerint kettészakadt, de a képek tanúsága szerint a merev CFRP szénszálas pilótafülke nem vizsgázott rosszul.

Bár az Aventadorban ülők állapotáról hivatalos információk még nem jelentek meg, több forrás szerint is megúszták igazán komoly sérülések nélkül. A balesetben érintett másik autó sofőrjét kórházba szállították, de a hírek szerint a körülményekhez képest már ő is jól van. Az autó azonban már aligha menthető, ha a helyszínelés és a baleset kivizsgálása lezárult, jó eséllyel roncstelepen végzi majd.