2013.10.09. 10:51

Arról, hogy mi lehet a világ legjobb állása, órákat lehetne vitatkozni, hiszen mindenki számára más jelenti az álommunkát. Az viszont kétségtelen, hogy az élmezőnybe tartoznak a szupersportkocsigyárak tesztpilótai pozíciói.

A Lamborghini elsőszámú tesztpilótája, Giorgio Sanna igen kiváltságosnak érezheti magát, hiszen az olasz márka prototípusait még a bemutatás előtt kipróbálhatja. Sőt, visszajelzései természetesen a fejlesztés irányára is hatással vannak. Ráadásul a legritkább esetben fordulhat elő, hogy felróják neki a gyorshajtást: a tesztpályán bátran feszegetheti az autó határait.

Sanna egyébként nemcsak az utcai autókkal dolgozik, részt vesz a Lamborghini motorsportprogramjában is. Ez a versenyautók tesztelésén kívül azt is jelenti, hogy időről időre elindul a Super Trofeo versenyein, kiváló rálátása van tehát minden területre. Elmondása szerint az utcai Gallardo LP570-4 Squadra Corse nagyon közel áll az ő super trofeós versenygépéhez: a motor, váltó, illetve az összkerékhajtás is megegyezik a két autóban.

A Lamborghini tesztpilótáinak megbecsülését az is jól jelzi, hogy egy-egy limitált szériás modellt az ő nevükkel fémjelezve dobnak piacra. A közelmúltban ilyen volt a Valentino Balboniról elnevezett, hátsókerékhajtású Gallardo, melynek az elmúlt pár évben már több példányát is csúnyán leamortizálták.