2013.10.26. 17:26

Napjaink egyik leggyorsabban fejlődő autógyártója, a dél-koreai Kia készített egy animációs kisfilmet az autóipar fejlődéséről. Kevesebb, mint két percben mutatják be a – szerintük – legfontosabb mérföldköveket az 1880-as évektől egészen napjainkig.

Az időutazás a belsőégésű motoroktól indul, majd olyan csúcspontokat érint, mint a gumiabroncs, a tömegtermelés, a szervókormány, illetve a klíma. A különböző szórakoztató extrák – mint a rádió, vagy a CD-lejátszó – mellett nem maradhatott ki olyan létfontosságú kényelmi újítás sem, mint a pohártartó.

Az ötlet nagyszerű, a megvalósítás is kellemes, de persze nem pusztán szórakoztatásból készítették el ezt a kisvideót: természetesen önreklámnak szánták. A zárásként feltűnő szlogennel, mely szerint egyes autók a múltban maradnak, mások pedig a jövőt jelentik, arra utalnak, hogy a Kia a technikai fejlődés egyik vezető szereplőjévé kíván válni. Az elmúlt néhány évet elnézve nem a levegőbe beszélnek.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.