Törött Ferrarit 90 millióért?

2013.11.01. 18:23

A fekete Ferrari F50-t Connectucut államban, New Britainben törte össze eredeti tulajdonosa. Igaz, nem tűnik komolynak az autó orrán található sérülés, tudván, hogy nem ott van a motor, de egy ilyen kis szériás sportkocsinál egy ennél kisebb karambol után sem biztos, hogy nem éri meg jobban venni egy másik példányt. Így kerülhetett az autó kalapács alá, 139 ezer dolláros kikiáltási árral, ami kevesebb, mint 30 millió forint.

Az internetes aukción két fél versenyzett a végsőkig, az egyik Texas államból, a másik Németországból. Végül az utóbbi, Copart felhasználónév tulaja győzött. Hogy jó üzletet csinált-e? A Ferrari F50-ből összesen 349 darabot gyártottak. Ezek közül összesen 56 volt amerikai kivitel, és abból is összesen kettő volt gyárilag fekete. Az egyik az, amit most törötten eladtak. A connecticuti példányt 1995-ben gyártották, és összesen 61 ezer mérföldet tettek meg vele a balesetig, de 2008-ban új, gyári motort kapott. . Senki sem mondhatja, hogy a 90 millió forintos leütési összes csekély, de az F50 piacon körbenézve talán még barátinak is nevezhető ez az ár. Ezen az F50-esen kívül még két eladó kering az interneten. Az egyik 19 ezer kilométerrel az órájában 586 ezer euróért, azaz 164 millió forintért, a másik csupán 9 ezer kilométerrel 975 ezer euróért, azaz majdnem 270 millió forintért. Ráadásul mindkettő piros

A híres texaszi Gas Monkey Garage korábban vásárolt, és rendbehozott egy fekete F40-es Ferrarit. Ki tudja, talán ők maradtak most alul a németországi licitálóval szemben?