2013.11.23. 13:04

Nem először röppen fel a pletyka arról, hogy jön a levegő nélküli kerék, hivatalos nevén nem pneumatikus abroncs. Több gyártó is foglalkozik ilyesmivel, köztük a legnagyobbak a Michelin és a Bridgestone, és kisebbek is, mint a Resilient Technologies és a Polaris.

Utóbbi azért érdekes most, mert ők elsőként teszik megvásárolhatóvá a levegő nélküli abrocsot. Igaz, nem autóra, hanem quadra, de ez nem meglepő, ha tudjuk, hogy az a cég alapvető profilja. A Sportsman WV850 H.O egyébként remekül prezentálja a levegőmentes abroncs képességeit. A videó minden lehetséges kétséget eloszlat: gyorsan mennek, odacsapják, leterhelik, ráadásul többféle terepen is. Arra mostanában nem kell számítani, hogy személyautókon is találkozunk a megoldással, de még az sem valószínű, hogy a quadok között nagy részt harapna ki a piacból a levegőmentes abronccsal szerelt Sportsman.. Ennek pedig egyetlen ok van, az ára, ami 15 ezer dollár, egy hasonló teljesítményű hagyományos quad pedig 5 ezer dollár körül van az Egyesül Államokban.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.