Már a neppereknél a LaFerrari

2014.01.03. 12:46

Sejteni lehetett, hogy a Ferrari LaFerrari ára idővel emelkedni fog, ezért befektetésnek sem rossz vétel. De hogy ilyen hamar és ilyen arcpirító felárral jelenik meg az első ajánlat, arra kevesen fogadtak volna.

Utólag mindig könnyű okosnak lenni - egy német autókereskedő viszont úgy tűnik, jó időben hozta meg a döntését. Van egy LaFerrarija, ami önmagában is komoly fegyvertény, és nem fél eladni - durván egymillió eurós felárral. A német hirdetési oldalon nem kevesebb mint 2,38 millió eurót, mintegy 700 millió forintot kér az alig 200 kilométert futott gépért, míg az autó újkori ára híresztelések szerint 1,3 millió euró volt.

Rablásnak tűnhet, de nem biztos, hogy az. Egyrészt mind a 499 darab elkelt már belőle, másrészt a Ferrari elég szigorúan adta őket: pletykák szerint csak válogatott Ferrari-tulajdonosok vehették meg, akiknek legalább öt másik Ferrarijuk volt már a garázsban. Állítólag akadt olyan érdeklődő, aki csak azért vett egy F12-est, hogy ezzel megszerezze a jogot egy LaFerrari megvásárlására.

Mindezek ellenére enyhén szólva túlzásnak tűnik a nyerészkedés a LaFerrarin. Igaz, hogy gyűjtők között időnként elképesztő áron cserélnek gazdát a ritkább vagy csak valamiért nagyon keresett Ferrarik, ami önmagában is a ferrarisok sajátos vásárlási szokásaira utal, de az alig pár hónapos autót legalább illene egy kicsit érlelni, mielőtt ennyit szakít rajta valaki.

Fotók: SEMCO