Megvalósult a rendőrvicc

2014.01.22. 11:55

Az angol autó és az európai rendőr találkozása már sok viccfaragót megihletett, de ezúttal a valóságban is megtörtént, és ennek az autó tulajdonosa örülhetett a legjobban.

Nem csak itthon gyakori, hogy a rendőrök szombat este vadásznak ittas vezetőkre, de Belgiumban is. Egy ilyen alkalommal állított meg egy Renault Espace-szal közlekedő házaspárt egy rendőrnő. A megszokott módon az autó bal oldalához ment, és az ott ülő feleséggel folytatta le az intézkedést. Annak rendje és módja szerint megfújatta vele a szondát, majd megköszönte az együttműködést, és továbbengedte az autót. Mindeközben láthatóan egyáltalán nem vette észre, hogy a kormány a jobb oldalon volt, a sofőrrel együtt. „Szerencsém volt. Ittam néhány korsó sört, és bár ennek akkor már jónéhány órája volt, nem tudni, hogy mit mutatott volna a műszer, ha nekem kellett volna megfújnom” – nyilatkozta később az autó valódi sofőrje, aki saját bevallása szerint végig azzal küzdött, hogy magában tartsa a szituáció keltette jókedvét.

A helyzet magyarázata nyilvánvaló: francia autó, belga rendszámmal, sötétben – az intézkedő rendőrnek nyilván nem volt oka gyanakodni, hogy a rossz oldalon jár.