2014.01.29. 18:15

A BAPE egy japán divatmárka, ami az állításuk szerint a laza utcai viseletet képviseli, nemtől és kortól függetlenül. Lazának valóban laza, és emellett rendkívül feltűnő ruhák ezek. Halmozott figurák, harsány színű rejtőminták, polgárpukkasztó témák. Nem véletlenül hord a rap-sztár Kanye West is ilyen kapucnis pulóvereket. És ha az emberen jól áll, akkor az autón is, nem? Ezt inkább mindenki döntse el maga.

Persze komoly reklámértéke van egy ilyen fóliázásnak a ruhacégre nézve, ezért nem családi kompaktokat öltöztettek át. Tavaly egy Ferrari 458 Italiát és egy McLaren 12C-t vontak be klasszikus erdei rejtőszínekre hajazó zöld-barna-drapp mintájú fóliával, idén pedig a téliesebb kék-fehér-barna foltokkal láttak el egy Lamborghini Aventadort és egy Mercedes SLS AMG-t. Előbbi még egy ilyen hókommandós tetőboxot is kapott, így még bizarrabb az összkép.

Minden bizonnyal az utcai autók tuning világába is hamar be fog gyűrűzni ez a minta is, ahogy már évek óta állandó szereplők a tuning kiállításokon és találkozókon a hasonló jellegű festések és fóliázások.