Kimi csapat a LaFerrarival

2014.02.21. 14:35 Módosítva: 2014.02.21. 14:37

Manapság már nincs semmi érdekes abban, hogy a Ferrari házi tesztpályáján nyúzzák a LaFerrari prototípusait, hisz a csúcsmodellt már egy éve bemutatták. Itt inkább az az érdekes, hogy ki ül a volánnál, és mit művel.

A Ferrari láthatóan mindenkit érdekel, így Fioranóban nemigen történhet olyasmi, amit valaki le ne filmezne vagy fotózna. Különösen a pálya hátsó szakaszán akadnak olyan helyek, ahol néhány kanyarra tökéletes kilátás nyílik. Így rögzíthették azt is, amikor Kimi Raikkönen vitte ki a pályára néhány körre a LaFerrarit. Bár a finn pilóta valószínűleg a világ legjobb tíz sofőrje közt van, úgy néz ki, a 963 lóerős gép még őt is megtréfálta. Legalábbis az egyik körben úgy elveszítette a kontrolt az autó felett, ahogy a nagykönyvben meg van írva. Érdekes, hogy a kanyarban még összeszedte a csúszásba kezdő az autót, ám az azt követő kigyorsításnál sok lett a nyomaték a hátsó keréken, és már nem lehetett megfogni a Ferrarit.

Itt mindennél jobban látszik, hogy egy ilyen sportkocsi vezetésében a legnagyobb kihívás az iszonyú teljesítmény helyes beosztása – egy kicsit nagyobb gáz, és azonnal elmúlik a hátsó kerekek tapadása, ezzel pedig az irányíthatóság is.