Egymillió kilométer Maybach-hal

2014.03.11. 11:32

Néha nehéz elképzelni, hogy ki vesz magának 140 millió forint értékben autót, és egyáltalán, mi haszna az egésznek, de Josef Weikinger esetében egyértelmű, hogy kihasználta a luxusautóját, amennyire csak lehetett. Öt év alatt egymillió kilométert hajtott bele, miközben 167 ezer liter benzint égetett el.

A lichtensteini üzletember azt mondja, a Maybach 62 volt élete legjobb luxusautója. A 2,8 tonnás, 6,17 méteres, 550 lóerős V12-es luxusautót 2004-ben vásárolta, és 2009-ig használta – szó szerint ronggyá. Weikinger egy napelem-üveget gyártó cég tulajdonosa, és ahhoz, hogy menjen az üzlet, keresztül-kasul kellett utaznia a kontinenst napi szinten, tárgyalásról tárgyalásra. Így jött össze az elképesztő mennyiségű kilométer, amelyet a Mercedes technika sem bírt ki zokszó nélkül: 600 ezer kilométernél a komplett motort cserélni kellett a Maybachban, két hónappal később pedig a váltót is.

A legérdekesebb az egészben, hogy bár öt éve egy BMW 760Li-t nyúz hasonló intenzitással, napi szinten, azt mondja, máig bánja, hogy a Mercedes beszántotta a luxusmárkát, mivel olyan autóval azóta sem találkozott, amely ennyire tökéletesen kényelmes guruló nappali lett volna. És valószínűleg vannak még többen is, akik így gondolkodnak, ahhoz azonban soha nem voltak elegen, hogy a Maybach fennmaradását biztosítsák.