Ajándék Lamborghini a rendőrségnek

2014.03.18. 17:33

Időnként fel-fel bukkan egy-egy lehetetlenül drága rendőrkocsi valamelyik állam rendőrségénél. Dubaiban sportot űztek ebből az elmúlt években – ott akad egyenruhás Ferrari és Lamborghini is – Los Angelesben viszont egy telekommunikációs cég dobta meg a szerveket egy fényhidas Gallardóval, amely egyelőre parádés kocsiként funkcionál majd.

Az valószínű volt, hogy ahol a rendőrautókat a szabálytalankodók leszorítására használják, egy ilyen gyors, de törékeny rendőrautót nem dobnak be a szolgálati mélyvízbe. Nem beszélve a méregdrága alkatrészekről és a szakszerviz költségeiről, amit napi használat mellett aligha úszna meg a Los Angeles-i rendőrség. Ezért aztán valószínű, hogy a Gallardóból nem lesz az autópályák réme – arra a feladatra maradnak a bevált Chevyk és Fordok nagy lökővasakkal.

Ám így is találtak a rendőrségi sportautónak testhez álló szerepet: különféle eseményeken parádéznak majd vele. A jövő hét végén például egy repülőnapra mennek vele, de állítólag hónapokra előre le van kötve a Lambo minden hétvégéje.